WEB TASARIM - YAZILIM
Diriliş Medya web tasarım ajansı, benzersiz, seçkin, amaca uygun, güncel web tasarım trendlerine uygun işler yapmaktadır. Bu prensip, Diriliş Medya web tasarım kültürünün temelidir.
Grafik tasarım ile animasyonlu görsellerin ahenkli uyumunu sağlayan, içerik ile de verilmek istenen mesajın ve bilgilerin estetik ve teknik mükemmelliğini sağlayan işler çıkarmaktadır.
Web Tasarım Süreçleri;
Diriliş Medya web tasarım ajansı, kurumsal web sitesi veya e-ticaret projeleri siparişlerinde aşağıdaki tasarım süreçlerini adım adım uygular..
Öncelikle firmaları çok iyi analiz eder, beklentilerini, ulaşmak istedikleri hedefi algılayıp harekete geçer.
Alınan izlenimleri ve düşünceleri müşterisi ile paylaşır. Tüm kreatif yaratıcılık yeteneklerini ve birikimlerini web tasarım hizmet süreci boyunca planlanan projelere aktarır.
Genel Konsept Tasarımı ve Alt Sayfa Duruşlarının Belirlenmesi, Kod Geliştirme, Kod Yapısı ile Tasarımın Uyumlulaştırılması, Veri Girişi, Testler, Yayına Geçiş, Eksiklik veya Hatalara Karşı Sorumluluk aşamaları geçilir.
Tüm bu aşamaların düzgün bir şekilde yürüyebilmesi için Diriliş Medya web tasarım ajansı ve müşterinin birlikte çalışmaları esas alınmaktadır.
Diğer taraftan web tasarım işleminin yapılması sadece projenin ilk ayağıdır. Web sitesinin yapılması yeterli değildir. Yaşatılması ve Yayılması gibi en az web tasarımının yapılması kadar önemli iki unsur daha vardır.
Web sitesinin Yaşatılması aşaması için, proje siparişinde de yer alması koşuluyla, Diriliş Medya web tasarım ajansı, içerik yönetim sistemleri geliştirilir ve bu içerik yönetim sisteminin eğitimi verilir.
Web sitesinin yapılması ve yaşatılması, hedef ziyaretçilerin farkında-lığının sağlanmaması halinde yine eksik kalmış olacaktır. Bu kısımda özellikle internet reklamcılığı devreye girmelidir. Arama motorları dostu (SEO) yapıda tasarlanmış içerik ve mimarinin doğal sonuçlarla iyi konumlar elde etmesini temin etmek üst düzey çabalar gerektirir.
Diriliş Medya bu kısmıyla bakıldığında başarılı kayıtlar yapmış olsa da herhangi bir konumlama garantisi vermez.
Garantili konumlama sadece Google AdWords ile mümkün olmaktadır. Bunun için Destek Formumuzu doldurmanız veya telefon ile iletişime geçilmesi gerekmektedir.
NE İÇİN WEB SİTESİ YAPTIRIYORSUNUZ?
Web sitesi yaptırmaya karar verdiyseniz, size soracağımız altın soru şu olacaktır "Ne için web sitesi yaptırıyorsunuz.?
Aşağıda yüz kişiye sorup aldığımız en popüler cevaplar mevcut. Daha sonrasında bu cevaplara göre size en uygun web sitesinin nasıl olması gerektiğini anlatalım.
Bir şirketim var ve şirketimin kalitesini yansıtan bir web sitesi istiyorum, ayrıca internet üzerinden yeni müşteriler kazanmak istiyorum.
Web tasarım sektörüne 2010 yılında attığımız adımdan bugüne kadar web sitesi yaptığımız şirketlerin yüzde doksanının verdiği cevap bu olmuştur.
Sizin ihtiyacınızda bu şekildeyse anlatacaklarımız tam size göre…
Web sitesinin nasıl olacağını belirlemek için web sitesi bittiğinde sizi hiç bilmeyen yeni müşterilerin nasıl bulacağını incelemek gerekiyor.
İnternet' ten yeni müşteriler kazanmanız için yapabileceğiniz reklam çalışmalarına bir göz atalım.
1 – Arama motorları üzerinden anahtar kelimeleriniz aratıldığında. Reklam vererek (Bkz. Google adwords) ya da arama motorlarının doğal sonuçlarında çıkarak. (Bkz. Seo)
2 – İnsanların sık ziyaret ettikleri sitelerde reklam yayınlayarak (Bu siteler sektörel rehberler de olabilir, haber siteleri de)
3 – Sosyal medya sitelerinde paylaşım yaparak ya da reklam vererek.
4 – Geleneksel yöntemlerle broşür dağıtarak, sms ya da mail göndererek, dergi, gazete ve televizyonda reklam yaparak.
Şimdi aşağıda bu her reklam şekli ile ilgili nasıl bir web sitesi yaptırmanız gerektiğini anlatalım.
S.E.O
Site İçi (Onpage) Optimizasyon ve Yapısı
Benim kesin inancım şu: onpage optimizasyon hiç bu kadar önemli olmamıştı. Bu durum da aynı zamanda ufukta bir paradoksta belirmeye başladı: Teknik onpage SEO'su ihmal ediliyor ve doğrudan site dışı (ofpage) çalışma yapılıyor. Onpage optimizasyon için çeşitli ve mükemmel araçlar olmasına rağmen, artık bunlar profesyonel manuel bir optimizasyonun yerini tutmuyor ve bir uzmanın yerini alamıyor. Benim çok beğendiğim Mike King teknik SEO ile ilgili "SEO Blogpost of the Year" makalesinde Seo'nun gelişimini yazdı. Bu makale ne yazık ki İngilizce. Son zamanlarda mevcut olan yeni gelişmeleri gösteren harika bir makale.
Kullanıcı Deneyimi
Kullanıcı deneyimi gelecek yıl hiç olmadığı kadar önemli olacak. Bana göre; Google, sıralamayı her geçen gün artan şekilde yapay zekaya yaptırdığı için, iyi işleyen online mağazalar öne çıkıyor. Örneğin navigasyon menünüzün artık sadece SEO için optimize edilmiş olması yeterli değil, kullanıcının ilk bakışta belirli bir menü öğesinin arkasında ne olduğunu görebilmesi gerekir. Ve genel olarak da geçerli olan; diğer mağazalarda sizin hoşunuza gitmeyen her şey (sunum, ürün veya teslimat hakkında ki bilgi eksikliği) dolaylı olarak sıralamanızı olumsuz yönde etkileyebilir. Bir yandan Google'ın tarayıcı üzerinden değerlendirdiği olumsuz kullanıcı sinyalleri, diğer yandan da kullanıcı deneyimlerinden yakından etkilenir. Ve bu arada örneğin siteden çıkış sürecini optimize etmeniz dönüşüm oranınızı da artırır.